Grimm's zeven houten regenboogpoppetjes/peg dolls
Grimm's zeven houten regenboogpoppetjes

Laatst vroeg er weer iemand naar: onze zeven houten regenboogpoppetjes in regenboogschaaltjes. Ze zijn erg geliefd en dat snappen we bij Saartjeswereld helemaal. De regenboogpoppetjes en schaaltjes zijn gewoon mooi. De felle kleuren spreken kinderen (en ons volwassenen!) aan.


Vrij Spel

Het leuke is dat we regelmatig horen dat ze op heel verschillende manieren worden gebruikt. Zo wisten we natuurlijk dat de regenboogpoppetjes zich uitstekend lenen als uitbreiding bij de houten huisjes, één van de elementen of bijvoorbeeld de houten bus van Grimm's.
Heerlijk vrij spelen met deze vriendjes.


Kinderdagverblijf of in de klas

Maar wist je bijvoorbeeld dat deze poppetjes ook afreizen naar kinderdagverblijven en scholen? Daar worden ze soms ingezet om kinderen op spelenderwijs het ritme van een week te laten zien. Hoe leuk is dat! Elke dag z'n eigen poppetje met z'n eigen kleur. Maandag rood, dinsdag, oranje, en zo verder.

Peg Dolls

Het bijzondere is dat houten poppetjes hun oorspronkelijke 'roots' ook echt in Nederland en Duitsland hebben liggen. Wereldfaam hebben ze geoogst als de bekende 'peg dolls'. Houten poppetjes die door kinderen lang lang geleden met restjes stof werden versierd.

Kortom prachtige poppetjes met heel veel leuke speelmogelijkheden!

 
 
  Kirsten     07-07-2014 10:57     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 grieteke briek -  06-03-2016

Hallo beste mensen van Saartjes wereld, Op de poppetjes van de zeven regenboog poppetjes staan, op de foto, de namen van de week in het Duits. Worden de poppetjes in Nederland met Nederlandse namen van de week geleverd? Vriendelijke groet, Grieteke Briek