Grimm's houten speelgoed: Hoe een prachtig sprookje werkelijkheid werd

Grimm's houten speelgoed Hoe een sprookje begon...
Er waren eens twee mensen met een missie. Zij wilden natuur en de wereld dichter bij kinderen van alle leeftijden brengen.
Geen eenvoudige missie. En zeker niet in een tijd waarin veel en druk bij kinderspeelgoed toch meestal de boventoon voert. Toch bleven zij trouw aan de principes die zij belangrijk vinden voor kinderen.
In 2006 werd een belangrijke stap gemaakt. Een klein speelgoedfabriekje in Duitsland werd door deze twee mensen overgenomen en vanaf die tijd wordt hun droom door hard werken werkelijkheid onder de naam “Grimm’s Spiel und Holzdesign”.

Kindwaardig houten speelgoed
Grimm's houten speelgoed kenmerkt zich door een simpel en eenvoudig design dat aan kinderen zelf nog de gelegenheid en ruimte biedt om er beelden bij de fantaseren. Zo kan een boog uit de regenboog een huisje worden, maar ook een wip-wap voor popjes. En kan een blokje een trein zijn, maar ook een auto (of een stukje fruit). Alles is mogelijk en het speelgoed van Grimm’s  is ondergeschikt aan de fantasie en creativiteit van het kind in plaats van het kind als marionet van het speelgoed.

Waldorf en Montessori
Geïnspireerd door de Waldorfpedagogiek en het Waldorf onderwijs en Montessori pedagogiek ontwikkelt Grimm’s waardevol en educatief speelgoed. Ook voor de vormgeving van het speelgoed laten zij zich door deze twee onderwijsstromingen inspireren. Zo zijn bijvoorbeeld organische (afgeronde) vormen heel herkenbaar.
Grimm’s zal met het speelgoed altijd de sensomotoriek (zintuigelijke waarnemingen en lichaamsbewegingen)op verschillende manieren willen stimuleren. En dat voel, ruik en zie je in al hun produkten.

Liefde
Liefde voor het kind en zijn ontluikende fantasie, creativiteit en ontwikkeling. Liefde voor de natuur (FSC hout uit gecertificeerde bossen in Europa, natuurlijke verf en olieen). Liefde voor mensen (een groot deel van het speelgoed van Grimm's wordt gemaakt in ateliers waar mensen met een beperking werken).

Puur
Zonder fratsen. Zonder toeters en bellen. En wat blijft is de essentie: duurzaam speelgoed met de mooiste kleuren. Klaar om oneindig lang mee te spelen. Dat is hoe het sprookje van Grimm’s werkelijkheid is geworden. Met een steeds groter wordende groep enthousiaste kinderen, ouders en beroepskrachten. 


| Meer