Grimm's Blokkendoos
Blokkendoos
Er gaat hier heel wat houten speelgoed door mijn handen. Het houten speelgoed van Grimm's blijft een feest om uit te pakken. En af en toe tijdens dat uitpakken, dwalen mijn gedachten af naar vroeger bij ons thuis. Zo ook van de week toen er uit Duitsland weer een zending van Grimm's binnenkwam met de Vier Elementen Blokkendoos.

Fort
Mijn zusje, broertje en ik hadden samen ook een blokkendoos. Een hele grote houten kist met mooie naturelkleurige blokken in verschillende vormen en groottes. Deze blokkendoos was echt een geliefd stuk speelgoed van ons. Ik herinner me dat we met z'n drietjes óf alle blokken eerlijk verdeelden om onze eigen huisjes van te bouwen. Of we besloten met z'n tweeën of drieën één groot 'fort' te bouwen. We noemden het ook altijd 'fort', nu ik er zo over nadenk. Zal vast de invloed van mijn broertje op ons spel geweest zijn.

Spelen
We bouwden ons 'fort' altijd in de huiskamer. En was het bouwwerk klaar, dan werd het andere speelgoed gepakt om ons geliefde fort mee in te richten. In die tijd (jaren tachtig) was dat andere speelgoed: Playmobil, Lego en een bak met autootjes. Dat hadden we en daar speelden we mee. Het fort mocht van mama altijd zo lang blijven staan, totdat ze ging stofzuigen.

Eerste aanzet tot spel

Uren en uren hebben we ons vermaakt met die blokkendoos. Het was altijd de eerste aanzet tot verder spel.
Laatst vond ik de blokkendoos weer terug op zolder. Hij was niet meer zo groot als ik me herinnerde. Wel nog steeds zo mooi. En nog even netjes ingepakt. Want ook dat was geliefd bij ons: de blokkendoos weer netjes inpakken. Lekker mindfull ;-)
Onze oude blokkendoos is aan onze kinderen doorgegeven. Zij bouwen er nu hun herinneringen mee. Zodat zij later hopelijk met net zoveel warmte en liefde aan hun spel van nu terug kunnen denken. Dat zou mooi zijn.


Ja, uit de grond van mijn hart. Als ik je íets zou willen verkopen van Grimm's dan is het een mooie houten blokkendoos.
  Kirsten     12-11-2014 12:46     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.