Kleutertest bouwframe bouwlijst Grimm's 92310
Bouwframe bouwlijst Grimm's 92310
Toen Grimm's in 2013 dit bouwframe als een nieuw product op de markt bracht, was ik eigenlijk meteen enthousiast. Als kleuterjuf en moeder ken ik de frustraties van kinderen die een fijn gemaakt bouwwerk moeten opruimen. En natuurlijk is het heerlijk om groots en weids op de grond te kunnen bouwen (en tijdelijk niet te hoeven stofzuigen) maar ik zag ook de mogelijkheden van zo'n 'lege schilderijlijst'.
Maar goed, zelf iets zien in een nieuw product wil nog niet zeggen dat het in de praktijk ook gaat werken. Dus vroeg het houten bouwframe van Grimm's om een uitvoerige testperiode. En waar kan er nu beter getest worden dan in een kleuterklas?


Kleuterklas gezocht...
Al snel vonden we twee juffen en een heleboel kleuters van een Vrije School die bereid waren het bouwframe van Grimm's een aantal maanden uitvoerig te testen. Op een eerstvolgende klussendag werd het bouwframe opgehangen in de kleuterklas. Waarbij het opviel dat het opghangen eigenlijk zo gebeurd was. Geen ingewikkeld Ikea gedoe met veel te veel schroeven, boutjes en plattegrondjes, nee gewoon het frame, vier klosjes en vastzetten maar. Een bijgevoegde vilten inlegger zorgt voor een mooi zacht (en stroevig) ondergrondje. Toen was het bouwframe klaar om getest te worden en konden de kleuters er mee spelen. Wij mochten ook een keer op bezoek in de kleuterklas om foto's te maken van 'het werk in uitvoering'. Leuk!
Op dit moment hangt het bouwframe van Grimm's al weer vijf maanden in de kleuterklas en is er intensief mee gespeeld. De kleuterjuffen delen er het volgende over:


Ervaringen met het Grimm's Bouwframe
"Het frame hangt op ooghoogte aan de muur. Twee kleuters kunnen er goed voor staan en samen iets bouwen. In onze combinatieklas 1/2 is de wandpuzzel (zo zijn we hem gaan noemen) vooral in trek bij de oudste kleuters. Ze beleven zichtbaar plezier aan het bouwen, spelen met vorm en kleur, zoeken naar evenwicht. Ze laten het resultaat graag aan elkaar zien! Ook het opruimen is een spel op zich en wordt met aandacht gedaan. Het is wel verstandig een zachte mat o.i.d. onder de puzzel te leggen zodat de houten onderdelen niet breken als de puzzel omvalt."

Mogelijkheden van het Grimm's bouwframe
Leuk om te horen dat het bouwframe uiteindelijk in de kleuterklas de mooie naam 'wandpuzzel' kreeg. Fijn om te lezen dat wat we er van verwacht hadden ook in de praktijk zo blijkt te werken. Maar het Grimm's bouwframe laat zich natuurlijk niet beperken tot een kleuterklas. Het kan ook een hele mooie aanvulling zijn voor in huis. Op ooghoogte voor de kinderen om mee te bouwen of te puzzelen. Of misschien is het bouwframe voor jou wel dé mogelijkheid om een seizoensschilderij op te bouwen. In plaats van óf als aanvulling op de seizoenstafel. We zouden ons ook kunnen voorstellen dat dit bouwframe goed tot z'n recht zou komen in een wachtkamer of in een activiteitenruimte voor oudere mensen. En wie weet heb jij zelf wel een heel goed idee. Dan horen we het graag van je!

Grimm's bouwframe bouwlijst klein huisje
Dit jaar zagen we tot onze grote verrassing dat Grimm's in de nieuwe collectie van 2015 weer een bouwframe heeft opgenomen. Bouwframe bouwlijst klein huisje Grimm's 90850 is er bij gekomen! Een kleinere variant van het bouwframe en dan in de vorm van een huisje. Super leuk!
 
    04-03-2015 12:48     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.